Gästtoalett: Tips och idéer för gästbadrum

Gästtoaletter och gästbadrum tenderar att ha ont om plats, vilket gör det ännu viktigare att noggrant fundera över inredningsidéer och planlösning för ett badrum som är funktionellt och tilltalande för både gäster och värdar!

Inreda gästtoaletter

Ljus kommer genom ett fönster på en gästtoalett med en mörk blå vägg

Vad gör en gästtoalett till ett gästbadrum? Förmodligen duschen. Det gör ämnet kakel ännu viktigare i planeringsstadiet. Bortsett från det gäller samma inredningsprinciper.

Börja med att fokusera på golvet och väggarna, på färger och material.

Trä på gästtoaletten

Trä är ett elegant val för gästbadrummet. Oavsett om det är golv, väggpaneler eller badrumsmöbler, är trä ett naturligt material som är idealiskt för inredning och för att ge rummet en mysig känsla. Men var försiktig - trä som används i ett badrum bör alltid behandlas för att förhindra att fukt tränger in i det.

Modern gästtoalettt i vitt eller svart

Många alternativ, inga skyldigheter! När det gäller färg, finns det inga begränsningar på en gästtoalett. Men det finns två principer som är bra att tillämpa i små utrymmen: ljusa färger ger ett fräscht och rent uttryck, mörka nyanser skapar en hemtrevlig mysighet.

Av den anledningen står svartvitt högst upp på önskelistan för de som letar efter en modern lösning. Kanske också för att dessa två färger fungerar så bra tillsammans, till exempel för kakel. Användbar information: Stora kakelplattor fungerar riktigt bra i små badrum och gästtoaletter, eftersom de skapar visuellt djup i rummet.

Idéer för handfat på gästtoaletten

Vanligtvis är gästtoaletten lika bred som dörren man går in igenom; toaletten är oftast placerad mitt emot. För att komma till toaletten måste du gå förbi handfatet. Så det borde vara så platsbesparande som möjligt. Handfat med sidomonterade armaturer är idelaiska för detta.

Vad mer är ett måste på gästtoaletten?

En hand öppnar en låda i ett underskåp i naturlig träfärg

Toaletten och handfatet med armatur är de viktigaste elementen på varje gästtoalett. Men man får inte förbise badrumsmöbler med förvaringsutrymme för vardagliga föremål.

Detta handfat har ett matchande underskåp och ett spegelskåp. Modeller med integrerad belysning ger rätt ljus.

3 tips: hur du planerar din nya gästtoalett

Idéer är bra, men bara med bra planering kan dessa idéer bli verklighet. Det gäller särskilt när du ska inreda små gästbadrum. Här är tre tips om hur du bäst förverkligar dina idéer om gästtoaletter:

Tips 1: planera din gästtoalett med 3D

Med en 3D ritning, gör planering av gästtoaletten enkel. Förberedelser kräver lite mer arbete, till exempel att mäta rummet, placera dörrar och fönster och överväga placering av vatten- och elanslutningar. Och elförsörjning är inte bara för ljusströmbrytaren; Beroende på dina planer kan toaletten också behöva el, till exempel för en luktutsugningsenhet. Det är verkligen värt att överväga, särskilt för gästtoaletter utan fönster.

Tips 2: placering av toalett, handfat och skåp

Ofta är det begränsade utrymmet på en gästtoaletts som bestämmer designen av toalett, handfat och möbler. Det är därför “less is more“ passar så bra här, eftersom en modern gästtoalett kan utformas med badrumsmöbler med gott om förvaringsutrymme.

Vy över en gästtoalett med en vägghängd WC, spegelskåp och tvättställ med underskåp från Geberit ONE badrumsserie

Tips 3: lägg till praktiska detaljer på din gästtoalett

Du kan resonera med dig själv om huruvida extra detaljer är nödvändiga eller bara praktiska, eller om de till och med bara är där som dekoration. Följande checklista innehåller tillbehör samt inredningsidéer:

Tillbehör & användbara produkter för gästtoaletten
  • Toalettborste
  • Toalettpappershållare
  • Liten ask med lock
  • Tvålhållare
  • Gästhanddukar
  • Kosmetiska produkter (handkräm, bomullsrondeller, etc.)
  • Klädkrok
  • Doft
  • Blommor/vas
  • Bilder

Förbrukningsvaror ska vara lätta att hitta i förvaringsutrymmet i badrummet.

Geberits lösningar för gästtoaletter

Vägghängd toalett från Geberit iCon

Geberit erbjuder olika smarta och platsbesparande lösningar för gästtoaletter. Förutom platsbesparande möbler och lösningar för mer förvaringsutrymme finns även toaletter med med kompakt form.

Om du är intresserad, ta en närmare titt på de kompakta WC-modellerna i Geberits badrumsserier iCon, och Smyle.

Geberit ONE handfat med matchande underskåp

Platsbesparande möbler för små badrum

Även smala och små tvättställ med reducerat djup eller sidoförvaring har perfekta apassande skåpenheter med gott om förvaringsutrymme hos Geberit. Till exempel de mångsidiga och modulära badrumsmöblerna från Geberit iCon eller Geberit ONE, vilka är populära på grund av sin funktionella design.

Smarta detaljlösningar för mer förvaringsutrymme på gästtoaletten

Om du väljer ett grunt vattenlås för tvättstället behövs ingen ursparing i den övre lådan i underskåpet vilket ger mer förvaring.

Det gör det också lättare att använda lådindelningssystem i lådorna. De hjälper dig att få en överblick inuti möblerna för att göra det lättare att hitta de olika föremålen. Spegelskåp med förvaringslådor inuti och justerbara hyllor ger också extra förvaringsutrymme.

Det finns också matchande magnettavlor. Magnettavlorna är utrustade med tre förvaringslådor i olika storlekar och finns i fyra olika färger.

Mer verktyg för digFå inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

3D Badrumsplanering


Planera ditt badrum online genom att använda 3D view och välj mellan flera olika alternativ.

Läs om liknande ämnen