Renovera en liten gästtoalettFöre och efter

Den gröna gästtoaletten från 80-talet före renoveringen
Gästtoaletten före renoveringen

Efter nästan 40 år bestämde sig familjen Grewe från Tyskland för att renovera den knappt två kvadratmeter stora gästtoaletten. Byggd på 1980-talet planerades den för en ung familj, då tänkte ingen på hur de som äldre skulle använda den.

Planlösningen för badrummet på bottenvåningen rymde bara en toalett, ett handfat med spegel och ett litet skåp. Den golvstående toaletten tog stor plats och så även elementet.

Renoveringen: gästtoalett för äldre

Utmaningen med att renovera gästtoaletten var att göra den både modern och ändå funktionell för äldre. Utrymme måste skapas så att familjen fortfarande kunde använda det i sin fulla utsträckning även med begränsad rörlighet. Dessutom behövde rengöringen bli enklare. Alla dessa utmaningar kan lösas med god planering av proffs och ett brett sortiment av produkter från Geberit.

Den gamla toaletten i badrummet
Gästtoaletten med ett litet skåp och tvättställ

Vad bör finnas på en gästtoalett

Familjen Grewe ville uppgradera det lilla badrummet både avseende komfort och tillgänglig design. Kaklet togs bort, golvvärme installerades och en vägghängd toalett med inbyggd cistern installerades. Det skapade utrymme för de viktiga sakerna i badrummet.

Familjen Grewe valde duschtoaletten Geberit AquaClean Mera Classic. “Tanken på att vi börjar bli äldre fick oss att bestämma oss för en duschtoalett“, berättar Elisabeth Grewe. “Rengöring med vatten känns mycket trevligare än med papper, och du kan bara sitta där. Fjärrkontrollen gör det enkelt med en duschtoalett när man har begränsad rörlighet.“

Komfort tack vare extra funktioner

Eftersom gästtoaletten ligger precis i entrén till hemmet vill man också skapa en trevlig atmosfär. “Obehagliga lukter spreds ibland i entrén med den gamla toaletten. Så ville vi inte längre ha det, säger Elisabeth Grewe. Eftersom Geberit AquaClean Mera Classic har ett luktutsugningssystem elimineras dålig lukt i badrummet direkt.

Förvaringsutrymme var ett annat viktigt ämne. Med Geberit iCon handfat med underskåp och sidoskåp kan utrymmet utnyttjas optimalt, även när det är begränsat. Och för Grewe-familjen erbjöd denna kombination praktiska fördelar utöver det visuella: toalettens speciella glasyr KeraTect är icke-porös och har en extremt slät yta, vilket gör den enkel och effektiv att rengöra. Hygienprodukter som tvål och tandborstar kan också placeras på tvättställets hylla.

Kort sagt, renoveringen blev en succé. Både familjen och gäster är nöjda.

Mer verktyg för digFå inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

3D Badrumsplanering


Planera ditt badrum online genom att använda 3D view och välj mellan flera olika alternativ.

Läs om liknande ämnen