Renovering av små badrumFöre och efter

Det är möjligt att tillgodose flera behov även om man har begränsat med utrymme. Även några få kvadratmeter kan kännas rymliga och mysiga med en bra design. Två renoveringar från Finland och Danmark är bra exempel.

Före och efter: en makeover av ett litet badrum

Efter den lilla badrumsrenoveringen, med det ovala handfatet från badrumsserien VariForm och möbler i ek (© Meja Hynynen)
Före-bild av det lilla badrummet med spegelskåp och tvättställ (© Meja Hynynen)

Trångt, stökigt och utan lyx - det var vad det två kvadratmeter stora badrummet i en tvårumslägenhet i Finland var före renoveringen.

Inredningsarkitekt Meja Hynynen fick i uppdrag att göra om badrummet på ett sätt som fortfarande passar in i huset som byggdes på 1950-talet.

Eftersom rummet och dörren är trånga och smala och lämnar lite plats för flexibilitet, användes kompakta modeller från Geberits produktsortiment speciellt utformade för små badrum.

Badrumsserien Geberit iCon med vägghängd toalett med SoftClose-sits och badrumsmöbler i ek valdes. Det ovala handfatet från badrumsserien Geberit VariForm matchar toalettsitsens form.

För att addera en touch av lyx valde man också en uppvärmd spegel med integrerad belysning för att förhindra imma efter dusch. I kombination med de guldfärgade armaturerna, handdukstork och den fjärrmanövrerade spolknappen förvandlade renoveringen det lilla badrummet till ett elegant, mysigt och imponerande utrymme.

Före och efter: badrumsrenovering med litet duschutrymme

Både dusch och designsmart: Olika duschlösingar gör det möjligt, även på bara några få kvadratmeter. Före-bilden av det två kvadratmeter stora finska badrummet med ett smalt rum som förtärs av en skrymmande duschlösning.

Den nya golvjämna duschen med vikbara glasdörrar och guldbeslag skapar utrymme och får rummet att se större ut. Den gyllene takduschen ger färg och elegans och gör att badrummet får en modern touch.

Före bilden, med en skrymmande duschlösning och golvstående toalett (© Meja Hynynen)
Efter bilden på det lilla badrummet, med en vägghängd Geberit WC från badrumsserien iCon (© Meja Hynynen)

Före och efter: badrum med snedtak

Förhållandena var lika utmanande för Trine Rasmussens fritidshus i Blåvand, Danmark. Målet var att dela upp ett gammalt badrum med bastu och snedtak till två separata badrum.

Att optimera utrymmet var huvudfokus. Toalett, tvättställ och duschlösning installerades i det tre kvadratmeter stora badrummet med sluttande tak.

En bastu med snedtak (© @triner2 and @strandparken3)
Originalbadrum med golvstående WC, vitt kakel och badrumsmöbler i trä (© @triner2 and @strandparken3)

Att få ett litet badrum att kännas större

Geberits produkter visade sig vara den optimala lösningen i det trånga utrymmet. Den vägghängda rimfree toaletten från badrumsserien Geberit Acanto och badrumsmöblerna Geberit VariForm med runt handfat gör att det lilla badrummet med snedtak känns ljust och öppet.

Inspirerad av Geberit Badrumsmagasin, valde Trine Rasmussen också en stor spegel från serien Geberit Xeno² med integrerad belysning. “Det är ett bra tips för att få ett rum att se större ut“, förklarar hon.

Renovering av små badrum: de viktigaste besluten

Geberits lösningar för små badrum

Tack vare innovativa produkter från Geberit som kan installeras bakom väggen, kan även små badrum optimeras. Det är värt att ta en titt på det omfattande produktsortimentet.

Platsbesparande tvättställ

Geberit erbjuder en mängd olika platsbesparande och kompakta tvättställ. Se exempel på tvättställ från följande Geberit badrumsserier: Xeno², iCon och Smyle.

Duschlösningar

Inspiration för en renovering hittar du också under duschlösningar från Geberit.

Mer verktyg för digFå inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

3D Badrumsplanering


Planera ditt badrum online genom att använda 3D view och välj mellan flera olika alternativ.

Läs om liknande ämnen