Marknadsledande i EuropaFör sanitetsprodukter

Geberit Group är marknadsledande i Europa inom sanitetsprodukter och firar 150-årsjubileum 2024. Vi arbetar med en stark lokal närvaro i de flesta europeiska länder, vilket ger ett unikt mervärde när det gäller sanitetsteknik och badrumskeramik.

Produktionsnätverket omfattar 26 produktionsanläggningar, varav 4 utanför Europa. Koncernen har sitt huvudkontor i Rapperswil-Jona, Schweiz. Med cirka 11 000 anställda i cirka 50 länder genererade Geberit en försäljning av 3,1 miljarder CHF under 2023. Geberit är noterat på SIX Swiss Exchange och är en del av SMI (Swiss Market Index) sedan 2012.

Hållbarhet

Vattenfall i ett grönt landskap (© Geberit)

Som en globalt aktiv koncern specialiserad på sanitetsteknik strävar Geberit efter att spela en ledande roll i omvandlingen mot en hållbar sanitetsindustri. Våra innovativa, högkvalitativa och hållbara sanitetsprodukter har en positiv inverkan på industrin, samhället och miljön.

Läs om vårt bidrag till hållbarhet i sanitetsindustrin

150 år av GeberitVår framgångssaga

Grundarfamiljen Gebert

Historien om Geberit går tillbaka ända till 1874, då det började som en enmansverksamhet i den gamla staden Rapperswil, Schweiz. Cirka 30 år senare utvecklade företagets grundare Albert Gebert en träcistern fodrad med bly. Företaget tog ytterligare fart med den banbrytande uppfinningen av den första plastcisternen 1952, följt av den inbyggnadscisternen 1964.

Det som började som ett blygsamt familjeföretag har sedan dess vuxit fram som den europeiska marknadsledaren för sanitetsprodukter. Våra innovativa, högkvalitativa produkter för sanitetsteknik och badrummet fortsätter att sätta nya standarder: då, nu och i framtiden.

Läs mer om vår historia