För att kunna erbjuda dig optimal service använder denna webbsida cookies. Genom att fortsätta använda vår webbsida godkänner du den här funktionen. Mer information finns i vår integritetspolicy .

Ok
Geberit Sverige

Dataskyddsförklaring

Version 8 juli 2014

Säkerheten för dina personuppgifter är av central betydelse för Geberit. Du kan besöka vår webbplats utan att meddela oss din personliga information. Vi behöver uppgifter från dig endast om du tar vissa tjänster i anspråk. Med denna dataskyddsförklaring vill vi informera transparent om vilka data vi samlar in, bearbetar och sparar och i vilket syfte vi gör det.

Lagring av åtkomstdata

För varje åtkomst av vår internetnärvaro sparas åtkomstdata i en protokollfil på servern hos vår leverantör. Denna datapost består av din IP-adress, datum och klockslag för begäran, namnet på begärd fil, det filnamn från vilket filen begärdes, den överförda datamängden och åtkomststatus, en beskrivning av den använda webbläsaren och operativsystemet samt namnet på din internetleverantör. Dessa data samlas in av tekniska skäl. En utvärdering görs endast för statistiska ändamål och utan personkoppling.

Kakor

När du besöker en Geberit webbplats och har accepterat användning av kakor i webbläsarens inställningar, så betyder detta för oss att du vill använda vår webbplats på bästa möjliga sätt och att du är införstådd med den användning av kakor och annan teknik som beskrivs här. Mer information om kakor och om de webbläsarinställningar som är nödvändiga för att förhindra, radera eller visa kakor får du här nedan.

En kaka är en liten fil som vi överför till hårddisken i din dator eller andra enheter vid det första besöket, så att våra system ska känna igen din enhet vid ett förnyat besök och kunna erbjuda dig vissa funktioner eller innehåll.

Kakor är mycket praktiska eftersom de ger större användarvänlighet vid återkommande besök på webbplatsen. Förutsatt att du använder samma enhet och samma webbläsare kan kakor spara dina inställningar, t.ex. din varukorg, ge oss information om hur du använder vår webbplats och visa innehåll som bättre motsvarar dina intressen och behov. Med lämpliga analysprogram, t.ex. Google Analytics, kan vi genomföra statistiska utvärderingar och diagnoser för att förbättra innehåll, produkter och tjänster. De kakor som används av vår webbplats samlar enbart in anonymiserade data som inte gör det möjligt att dra några slutsatser om din personliga information.

Dessutom är det DU som bestämmer. Du kan hantera kakor via dina webbläsarinställningar. T.ex. kan du radera befintliga kakor, acceptera eller avvisa alla kakor, acceptera endast vissa typer av kakor eller bestämma att du ska varnas när en webbplats vill spara en kaka. Hur du går till väga för att kontrollera och radera kakor beror på vilken webbläsare du använder. Information om detta hittar du i din webbläsares hjälpfunktion.

Facebook (Custom Audiences & Retargeting)
Den här webbplatsen använder sociala plugins och pixlar från Facebook Ireland Ltd eller Facebook Inc. för att registrera dina besök på våra webbplatser.
Den insamlade datan används för webbanalyser. Datan tilldelas din Facebook-profil och kommer att användas som underlag för leverans av målinriktade annonser (så kallad retargeting). För utvärderingen lagras data på servrar i EU och USA. För registrering och hantering av den insamlade informationen gör databeskrivningsreglerna för Facebook: https://www.facebook.com/policy.php och EU-U. S & SWISS-U.S sig gällande. Sekretesskydd: https://www.facebook.com/about/privacyshield/ tillämpas. Information om hur du spärrar registrering av dina besök finns på https://www.aboutads.info/choices.

Google Analytics (webbanalys/webbspårning)

Denna webbplats använder sig av Google Analytics, en webbanalystjänst från Google Inc. (nedan ”Google”). Google Analytics använder sig av så kallade ”kakor” (cookies), vilka är textfiler som sparas på din dator och som gör det möjligt att analysera hur du använder webbplatsen. Den information om din användning av denna webbplats som skapas genom kakan överförs i regel till en av Googles servrar i USA och sparas där. På denna webbplats utökas Google Analytics genom en kod som säkerställer en anonymiserad insamling av IP-adresser (så kallad IP-maskning). Då förkortas din IP-adress av Google inom EU-medlemsstater eller i andra avtalsländer inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet innan den överförs. Endast i undantagsfall överförs hela IP-adressen till en av Googles servrar i USA och förkortas där. På uppdrag av den som ansvarar för denna webbplats använder Google informationen för att utvärdera din användning av webbplatsen, för att sammanställa rapporter om webbplatsaktiviteten och för att leverera andra tjänster åt webbplatsansvarige med anknytning till webbplatsanvändandet och internetanvändandet. Den IP-adress som överförs från din webbläsare inom ramen för Google Analytics sammanförs inte med andra data från Google. Du kan förhindra att kakor sparas på din dator genom att ställa in detta i din webbläsare. Vi vill dock uppmärksamma dig på att du då eventuellt inte kan använda dig av alla funktioner på denna webbplats i full utsträckning. Du kan dessutom förhindra att data som skapas av kakor när du besöker webbplatsen (inkl. din IP-adress) registreras och bearbetas av Google genom att ladda ned och installera insticksprogrammet för webbläsaren på följande länk: ( http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en ).

Närmare information om användarvillkor och dataskydd hittar du på http://www.google.com/analytics/terms/se.html och http://www.google.se/policies/privacy/ .

Vi använder även Google Analytics i syfte att för statistiska ändamål utvärdera data från AdWords och Double-Click-kakan. Denna funktion kan deaktiveras via annonspreferenshanteraren ( http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=sv ).

Personuppgifter (beställningar, förfrågningar, begäran om information)

För att vi ska kunna tillhandahålla de tjänster du önskar, t.ex. beställningar, svar på förfrågningar eller förmedling av informationsmaterial (nyhetsbrev, produktinformation, evenemang etc.), behöver vi personuppgifter som namn, adress, telefonnummer, e-post etc. Dessa personuppgifter samlar vi in och använder endast i den utsträckning det är nödvändigt för att tillhandahålla respektive tjänst. I detta syfte kan det bli nödvändigt att överlämna dina uppgifter till företag som vi använder för att kunna tillhandahålla tjänsten, t.ex. transportföretag. Bearbetning och användning av dina personuppgifter för rådgivning, reklam och marknadsforskning samt överlämnande till andra utomstående genomförs endast med ditt uttryckliga medgivande.

Om du har anmält dig för att regelbundet erhålla informationsmaterial kan du när som helst avbeställa detta via telefon, skriftligen eller via e-post.

När du öppnar ett e-postmeddelande från oss eller klickar på en länk i det så registreras detta via vår webbserver (datum, klockslag, e-postadress). Detta görs för interna statistikändamål. Dessa data sammanställs inte till personliga användarprofiler.