Badrumsrenovering: Hur man går tillväga!

En man hänger upp spegeln Geberit Option i en badrumsrenovering

Varje dag tillbringar vi i genomsnitt upp till en timme i badrummet. Sanitetsprodukter och badrumsmöbler utsätts ofta för årtionden av slitage och fukt. Det är därför värt att investera i bra produkter för att skapa en plats som du kan njuta av och känna dig bekväm i.

Här beskriver vi hur lång tid det tar att renovera ett badrum och vilka kostnader du kan förvänta dig. Dessutom guidar vi dig steg för steg, genom renoveringsprocessen och erbjuder användbara experttips längs vägen.

Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

Funderar du på att renovera ditt badrum och vill veta hur lång tid det tar? Det beror på projektets omfattning.

Kosmetisk renoveringRenovering med nytt kakelStrukturell renovering
Vid en kosmetisk renovering byter man, badrumsmöbler, keramikprodukter och armaturer och väggar eller tak målas. Men man behåller kaklet och inget annat strukturellt arbete utförs.Förutom nya badrumsmöbler och ny keramik sätter man nytt, kakel, gips eller målar. Badrummets planlösning och struktur förblir dock oförändrade. Det betyder att toalett och tvättställ är på samma plats, och badkaret ersätts inte av en dusch eller vice versa.För en strukturell renovering av badrummet görs mer arbete på byggnadens struktur och konstruktion. Väggen rivs upp, rör byts ut i hela rummet och produkter flyttas. Det kan till exempel vara om du vill flytta toaletten eller tvättstället eller installera en dusch istället för ett badkar. Vid en strukturell renovering är ytterligare branscher som el, värme och ventilation också inblandade.
Arbetet för en kosmetisk renovering tar som regel 1-3 dagar.För detta arbete får du planera ca 3-5 dagar.För en strukturell renovering, förvänta dig 1-2 veckors arbete.

Hur mycket kostar det att renovera ett badrum?

Kostnaderna beror på omfattningen av badrumsrenoveringen, antalet kvadratmeter och de produkter som valts. Priserna kan också variera regionalt och beroende på leverantör. Riktvärdena ger dig en uppfattning.

Det kan låta som väldigt höga belopp, men att investera i ett nytt badrum är värt pengarna, eftersom det håller i genomsnitt 20 till 30 år.

Ett litet tips: var du kan spara kostnader

När du renoverar ditt badrum kan du spara pengar på projektets omfattning och valet av produkter. Byte av enstaka badrumsmöbler och keramikprodukter kan få ett badrum att se helt nytt ut utan några större strukturella åtgärder. Produktval är också en avgörande kostnadsfaktor: Många tillverkare erbjuder också högkvalitativa produkter i ett lägre prissegment.

Från gammalt till nytt: så ser moderna badrum ut

Har du problem med att föreställa dig hur ditt nya badrum kommer att se ut? Låt dig inspireras av badrumsrenoveringar från före och efter i olika länder.

Utmaningarna varierade från brist på utrymme till brist på dagsljus och taklutning. Alla projekt har en sak gemensamt: renoveringarna har gjort det möjligt för familjerna att njuta av sina vackra nya badrum i en tidlös design.

Hur börjar man med en badrumsrenovering?

Beslutet att renovera badrummet är taget. Men var börjar man? Vi guidar dig genom stadierna i ett renoveringsprojekt och ger användbara tips på vägen.

Hur kan Geberit hjälpa till med badrumsrenoveringen?

En man väljer produkter i en konfigurator på en läsplatta

Oavsett om du letar efter idéer för att komma igång, redan har kommit långt i planeringen eller kanske även har specifika produkter i åtanke, hjälper våra verktyg dig att hitta rätt lösning.

  • Inspirationsverktyget från Geberit visar inspireramde design och innovativa funktioner för ett modernt badrum.
  • Med en virtuell rundtur, kan du nu ge dig ut på en upptäcksfärd inför ett möte med din installatör eller återförsäljare eller ett besök i ett showroom. Ta en rundtur här.

Upptäck produkter från Geberit