Den perfekta installationshöjden

Installationshöjden för badrumsprodukter är viktiga för både långa och korta personer (© Geberit)

Det finns inget mer frustrerande än ett tvättställ som har monterats på för låg höjd. Varje gång du böjer dig ner för att nå blandaren påminns du om att en av de viktigaste sakerna i badrumsplanering – installationshöjden – missades.

På vilken höjd ska då tvättställ, vägghängda toaletter och spegelskåp monteras? Svaret är enkelt – det beror på din längd och på om du är frisk eller har begränsad rörlighet. Installationshöjd för tvättställ är 80 cm. Är du längre än 176 kan den behöva justeras. Standardhöjd för en vägghängd WC är 41 cm + sits.

Om du inte ger installatörerna några andra instruktioner så kommer de att montera sanitetsprodukterna på standardhöjd. Om du föredrar andra installationshöjder så bör du diskutera det med installatören och göra en överenskommelse. Det är också bra att påminna installatören om överenskommelsen precis innan installationen påbörjas.

Mer verktyg för digFå inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

3D Badrumsplanering


Planera ditt badrum online genom att använda 3D view och välj mellan flera olika alternativ.