Planera ett badrum med snedtak

Om du har en vind, är det troligt att du någon gång frågat dig själv: ska jag göra något med den eller bara låta den vara som den är? Förhasta dig inte, utan tänk igenom det noggrant. De som vågar kommer att få ett hemtrevligt badrum med extra utrymme.

Krymper i storlek

Modernt badrum med snedtak och Geberit Acanto badrumsmöbler

Idén låter lockande: förvandla vindsutrymmet till ett sovrum med badrum - där du kan se stjärnorna genom ett stort takfönster.

Men det finns en sak du inte får glömma när du planerar ett badrum med snedtak: det som ser rymligt ut på planlösningen tenderar att krympa avsevärt i verkligheten, vilket oftast beror på den låga takhöjden. Det gör placeringen av de sanitära installationerna utmanande.

En fråga om planering

För att få ut det bästa av ett badrum eller gästtoalett med snedtak behöver du en bra badrumsplanering från början. Behöver du ha alla badrumsprodukter som toalett, tvättställ, dusch och badkar? Önskar du enkel eller dubbel bassäng i tvättstället? Vill du ha dusch eller badkar?

Beroende på omständigheterna kan det finnas andra utmaningar att ta hänsyn till. Det finns några kriterier som man inte kan kompromissa med: spegelskåpet över handfatet behöver en viss höjd och kan inte monteras på en sned vägg. Så är inte fallet med toaletten, då den enkelt kan installeras på väggen i den höjd som krävs. Detsamma gäller för badkar som man ska ligga ner i och inte sitta i. Det är dock inte bara utrymmet de enskilda produkterna behöver som man måste tänka på, utan också din egen längd. Ingen vill slå huvudet i taket, tänk på det när du ska designa ett mindre badrum med snedtak.

Platsoptimerad inredning

Nu är allt du behöver för ditt drömbadrum rätt badrumsmöbler. Kakel som fortsätter in i duschen är ett bra val. Ljusa färger fungerar bäst eftersom dagljus inte är en självklarhet, om du inte har fönster vill säga.

Du kommer att ha mörka hörn i ditt vindsbadrum, men det är just det som är så charmigt.

Sex saker man ska tänka på när man planerar ett badrum med snedtak:

Badrum med snedtak

1. Försäkra dig om att du har all information: Bygglov kan behövas för ombyggnad på vind. Kontrollera golvets viktkapacitet och eventuell ventilation.

2. Beräkna utrymmet på vinden: Vid planering är det viktigt att känna till hur stort utrymme du har. Du kan inte enbart gå efter planlösningen, du måste även beakta takhöjden.

3. Fastställ en budget: Ett badrum på vinden blir oftast lite dyrare eftersom du kansek behöver speciella möbler eller en speciell design. Du kanske också behöver se över rördragning, isolering och elektricitet.

4. Gör en lista över de badrumsprodukter du behöver: Vad är nödvändigt – och vad klarar du dig utan? En lista över alla krav och önskemål hjälper dig att hålla ordning på allt.

5. Ha koll på dina egna behov: Ingen vill slå i huvudet i taket när man duschar eller bli irriterad på dåligt isolerade vattenledningar. Attraktiva eller billiga produkter är värdelösa om de inte är praktiska.

6. Undersök det breda utbudet av produkter och installationsmöjligheter: Hämta badrumsinspiration, råd och få idéer av experterna.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

3D Badrumsplanering


Planera ditt badrum online genom att använda 3D view och välj mellan flera olika alternativ.

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Stories

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vilket badrum är rätt för dig?

Exakt vilka behov har du? Är det utrymme, renhet eller design som är viktigast för dig? Vill du ha användarvänliga produkter? Föredrar du den extra komfort som exempelvis Geberit AquaClean duschtoalett ger? Eller vill du ha en universell design? Oavsett vilket så förenklar våra badrumslösningar dina dagliga rutiner.

Mer utrymme i badrummet
En högre nivå av renhet i badrummet
Mer funktionell design i badrummet
Mer komfort i badrummet
Ökad tillgänglighet i badrummet
Mer användarvänligt badrum