Hur litet kan ett tvättställ vara?

I ett mindre badrum eller på en gästtoalett ska ett handfat inte ta för mycket plats men ända vara praktiskt och snyggt. Så hur får man det? Nedan tips hjälper dig:

Xeno² washbasin (© Geberit)

1. Ett tvättställ i standardstorlek har ett djup på 55 centimeter och ett mindre handfat har ett djup på 45 cm, men i mindre badrum eller gästtoaletter finns det ofta inte så mycket utrymme. Det finns nu ett antal minitvättställ med ett djup på endast 20-25 centimeter. Hos Geberit hittar du dessa tvättställ i följande badrumsserier Xeno², iCon, Smyle.

2. Kombinationen av porslinsprodukter och badrumsmöbler gör verkligen skillnad i badrummet. När det gäller mindre badrum passar ett tvättställ med underskåp perfekt.

3. Smart design: Tvättställ finns inte bara i olika storlekar, utan också olika former. Oavsett om det är rektangulärt, ovalt eller runt, med vertikalt eller horisontellt avlopp, så kan du få ett tvättställ som passar ditt badrum. I trånga utrymmen är de platsbesparande tvättställen praktiska. De är utformade så att de kan kombineras med ett smalt underskåp för att även få ett bra förvaringsutrymme.

iCon handfat för gästtoaletten (© Geberit)

4. Speciella hörnlösningar gör det möjligt att använda små tvättställ på gästtoaletten. Badrumsserien iCon är idealisk för trånga utrymmen.

5. Tvättställets form: ett litet handfat betyder att det blir mindre yta för förvaring. Om du väljer en asymmetrisk form på tvättstället, med armaturen på sidan, har du fortfarande tillräckligt med utrymme för dina badrumsartiklar.

6. Funktionalitet är viktigt. Även med små tvättställ måste det finnas tillräckligt med utrymme för att tvätta händerna. Det är därför viktigt att tvättstället har tillräckligt med djup. Du kan enkelt testa detta i ett showroom - utan vatten naturligtvis.

7. Du kan också spara utrymme med inbyggda armaturer. Det är alltid en bra idé att prova armaturerna tillsammans med handfatet. Tillverkare tillhandahåller ofta kortare modeller som är utformade för att användas på just gästtoaletten.

Mer verktyg för digFå inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

3D Badrumsplanering


Planera ditt badrum online genom att använda 3D view och välj mellan flera olika alternativ.