Walk-in duschTips för planering av en golvjämn dusch

Vad är en walk-in dusch?

Ett badrum med ett duschområde i en nisch

Golvjämn, plant golvavlopp, öppen walk-in dusch - alla dessa termer beskriver duschar som har blivit en del av det moderna badrummet. Till skillnad från konventionella duschkabiner finns det ingen kant att kliva över och det finns ingen dörr att öppna för att komma in i duschen.

Det är inte bara praktiskt, utan också arkitektoniskt tilltalande. Walk-in duschar passar in i nästan alla badrum och kan utformas med både kakel och glas som väggar. Den ljusa och luftiga stilen med walk-in dusch utan distraherande duschdörrar och kanter gör dem till ett blickfång i det moderna badrummet och förmedlar en känsla av lyx och erbjuder maximal komfort.

Fördelar med en öppen dusch

En walk-in dusch är ett populärt val för moderna badrum tack vare sin öppna design. De har många fördelar:

  • Enkel design: De är tidlöst eleganta tack vare sin enkla design. Duschområdet är vanligtvis åtskilt av stora genomskinliga glasytor, som lyser och visuellt förstorar rummet. Det är en stor fördel, särskilt i små badrum.
  • En öppen känsla: kantfria, walk-in duschar gör att ett badrum känns mer öppet. De har inga avsatser eller steg, och ger därför mer rörelsefrihet när du duschar. Walk-in duschen matchar olika inredningsstilar och är ett klassiskt val som håller länge.
  • Lättillgänglig: en walk-in dusch utan dörr eller kant gör det enkelt att gå in och ut ur duschen. Frånvaron av kanter och dörrar skapar inte bara mer utrymme, det ökar också säkerheten..
  • Enkel rengöring: för i avsaknad av dörrar, handtag eller fogar finns det färre ställen att rengöra. En glaspanel är idealisk som skiljevägg eftersom avlagringar inte bildas lika lätt på den.

Modern, kantfri dusch – idealisk för nisch eller små badrum

Oavsett om badrummet är stort eller litet, eller till och med om det har snedtak, kan en duschkabin nästan alltid ersättas med en öppen dusch. Eftersom duschområdet vanligtvis är separerat från resten av badrummet med en glasvägg, kan storleken och formen på en öppen dusch anpassas till det specifika rummet.

En walk-in dusch ger mer utrymme än konventionella duschkabiner på grund av den sömlösa övergången till duschområdet - vilket är särskilt fördelaktigt för mindre badrum. Normalt innebär ett större duschutrymme en trevligare duschupplevelse. En walk-in dusch gör att ett badrum med snedtak eller en badrumsnisch verkar mycket större.

Fem tips: hur du planerar din walk-in dusch

Även om moderna walk-in duschar passar in i nästan alla badrum, finns det några saker att tänka på, och det är form och storlek på duschen så att planeringen blir korrekt, börja med armaturerna och sluta med kaklet. Här är de viktigaste punkterna.

Inspiration för moderna duschlösningar

Ett badrum med en trävägg, dusch och toalett i svart och vitt

Duschområdet är en höjdpunkt i många moderna badrum – både funktionellt och visuellt. Duschväggar i glas eller walk-in duschar är modernt och har gott om plats och i kombination med härliga duschstrålar förvandlar de duschen till en spa-upplevelse.

Här är några tips:

  • Takdusch: en stor takdusch känns precis som om du är i en regnskog. Den milda vattenstrålen erbjuder en uppfriskande och avkopplande duschupplevelse. Stora takduschar installerade på eller i taket ser särskilt snygga ut.
  • Vattenfallsdusch: vattnet rinner ner som ett vattenfall och skapar en känsla av lyx och avkoppling.
  • Takdusch och handdusch: en kombination av tak- och handdusch ger fullständig flexibilitet. Användaren kan välja att få vattnet ovanifrån för en avkopplande dusch eller använda handduschen.
  • Smart dusch: modern teknik kan adderas till ett moderniserat badrum, till exempel för att styra belysning, musik eller dusch med hjälp av en app eller röstkommandon. Till exempel kan vattentemperaturen och mängden vatten också styras.

Geberits lösningar för öppen dusch

Exclusiva walk-in duschar i glas

Glas ger ett exklusivt och lätt utseende så duschområdet smälter sömlöst in i badrummet. Duschväggar i glas, som är förankrade i väggen utan synliga beslag, ger ännu mer elegans.

Högkvalitativa och enkla att rengöra - duschrännor och väggbrunnar

Geberit CleanLine duschränna kombinerar attraktiv design med god funktionalitet. Eftersom det inte finns några dolda områden, kan ingen smuts samlas och orsaka obehagliga lukter. En kaminsats förebygger stopp och är lätt att ta bort och rengöra.

Geberit väggbrunn ser inte bara snygg ut, utan gör det dessutom enklare att installera duschen. Fronten finns i olika ytbehandlingar och kan också kläs med kakel för att helt smälta in i väggens design.

Hur skiljer det sig från ett nivåfritt badrum?

Nivå- eller barriärfria badrum är utformade för att vara enkla och säkra för personer med begränsad rörlighet eller funktionshinder. En golvjämn dusch kan utgöra en del av ett barriärfritt badrum, beroende på duschytan. Det finns vissa skillnader att tänka på.

Medan en walk-in dusch är jämn med golvet, finns också duschkabiner. De har en avsats, så de är inte längre barriärfria, men de håller vatten inom duschområdet. En golvjämn dusch ska inte ha en kant och måste vara minst 90 × 110 centimeter stor. För att göra din walk-in dusch barriärfri, se till att armaturerna är i lämplig höjd: Kranar och duschhuvudet ska vara tillgängliga och justerbara från sittande läge. För äldre eller personer med fysiska funktionshinder underlättar räcken och ett hopfällbart säte eller duschbänk i duschen.

Mer verktyg för digFå inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

3D Badrumsplanering


Planera ditt badrum online genom att använda 3D view och välj mellan flera olika alternativ.

Läs liknande ämnen