Liten yta i badrummet

Badrum med liten planlösning och Smyle badrumsmöbler

Om du har ett badrum eller en gästtoalett med mycket litet utrymme, vet du vad vi pratar om. Badrummet ska egentligen vara en plats för tillflykt och avkoppling, men om planlösningen är liten, förvaringsutrymmet minimalt och designmöjligheterna begränsade. Hur kan man då förvandla ett mindre badrum på bara några kvadratmeter till ett riktigt drömbadrum? Det är då genomtänkt rumsdesign kommer in.

Undersökningar och studier visar att badrummet är en plats där vi vill ha lite lugn och ro och bara slappna av. Men om ett rum är medelstort finns det inte mycket utrymme kvar för en oas av välbefinnande. Om det ska finnas plats för inredningsdetaljer eller badrumsmöbler i ett badrum, utöver en toalett, ett handfat och en dusch eller badkar, börjar det bli trångt.

Och det blir ännu svårare om man ska ta hänsyn till snedtak. Men det finns sätt att uppgradera ett litet badrum - även med en liten budget och även om ditt lilla badrum inte kommer i närheten av det du ser i inredningstidningar.

Liten plats i badrummet: Planering och inredning

Underskåp med iCon badrumsmöbler för den lilla toaletten

Appar och planeringsverktyg kan hjälpa dig att hitta den perfekta designen för ditt badrum. En bra idé kan få ett litet rum att verka rymligare och mysigare

För att få ut så mycket som möjligt av ett litet badrum är tricket att reducera de funktionella elementen till ett minimum. Det hjälper till exempel att dölja cisternen bakom väggen. Välj också ett platsbesparande underskåp. Det kan lösa två problem samtidigt: du ser inte längre vattenlåset och vattenledningarna, och badrumsskåpet ger ytterligare förvaringsutrymme under handfatet

En annan möjlighet är att använda installationsväggar. Dessa väggar döljer tekniken och kan därmed öka komfortfaktorn i ett litet badrum.

Sju designtips för små badrum

Kompakt WC Geberit iCon
  • Att använda platsbesparande keramik som kompakta varianter, med andra ord, smala dimensioner, är en bra idé i ett badrum med en mindre planlösning. Ju bättre badrumsmöblerna koordineras med keramiken, desto mer harmonsikt kommer badrummet att se ut.
  • Ett välstädat badrum gör även att badrummet ser större ut, därför är badrumsmöbler med smarta förvaringsutrymmen en bra lösning för ett litet badrum. Underskåp med lådor eller spegelskåp med förvaringsutrymme är särskilt användbara.
  • Stora kakelplattor är det perfekta valet i ett litet badrum på grund av färre fogar. Det gör att väggen verkar lugnare och badrummet inte så trångt.
  • Det är viktigt att ha rätt belysning i badrummet. Med optimala ljusförhållanden kan även badrum utan fönster verka större, varmare och mer inbjudande.
  • Ljusa och varma färger spelar stor roll i ett litet badrum. I kombination med rätt belysning kommer rummet att se större ut.
  • Tomma utrymmen ger mer plats och får rummet att se större ut. Därför är vägghängda produkter lämpliga för badrum med liten planlösning. En vägghängd toalett gör inte bara att ett rum ser större ut, utan gör det också enklare att städa.
  • Naturmaterial som sten och trä, gör att badrummet ser tilltalande och mysigt ut.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

3D Badrumsplanering


Planera ditt badrum online genom att använda 3D view och välj mellan flera olika alternativ.

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Tips & Tricks

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vilket badrum är rätt för dig?

Exakt vilka behov har du? Är det utrymme, renhet eller design som är viktigast för dig? Vill du ha användarvänliga produkter? Föredrar du den extra komfort som exempelvis Geberit AquaClean duschtoalett ger? Eller vill du ha en universell design? Oavsett vilket så förenklar våra badrumslösningar dina dagliga rutiner.

Mer utrymme i badrummet
En högre nivå av renhet i badrummet
Mer funktionell design i badrummet
Mer komfort i badrummet
Ökad tillgänglighet i badrummet
Mer användarvänligt badrum