Lite ny färg i ditt badrum

Efter de lite vilda färgerna som var populära på 70- och 80-talet, var vitt länge den dominerande färgen i badrummet. Vitt står för renhet och har länge varit en klassisk färg i många badrum där den har använts på kakel, väggar och badrumsporslin. Nu håller rena, vita badrum snabbt på att bli omoderna. Kunder eftersträvar istället en hemtrevligare och mysigare känsla som skapas bland annat genom att använda olika färger.

Husägare och lägenhetsinnehavare lägger stort fokus på att kombinera hållbara produkter och estetik eftersom de flesta badrum kommer att användas i upp till 20-30 år och renoveras bara en gång, eller kanske inte alls, under denna period. Det förklarar också varför vita toner inte är helt ute ur leken. De flesta porslinsprodukter är vita vilket gör att de är väldigt enkla att matcha med andra kulörer och man tröttnar inte lika snabbt på dem.

Ljus och fräsch känsla

Färgpalett med pastellkulörer

Nu för tiden har badrumsväggar och -golv ofta färger som beige, ljusgrått eller puder. Neutrala kulörer som skapar en modern och tidlöst elegant känsla. Vita tvättställ och toaletter ser särskilt sofistikerade ut när de kombineras med dessa färger.

Vi rekommenderar användning av klassiska former och färger när det gäller badrumsporslin och mjuka, varma färger på väggar och golv. Och kom ihåg – Less is more. Blanda inte alltför många kulörer eftersom det sällan blir snyggt och kan ge en överväldigande och stökig känsla.

Du kan unna dig lite mer färg i dina dekorationer och accessoarer som är enkla och inte så dyra att byta ut.

Färger som är en glädje att omge sig med

Pastellfärger
  • Sandiga toner skapar en känsla av värme. De har en balanserande effekt för både öga och själ eftersom de förmedlar lugn och harmoni.
  • Grå toner: Grått finns i en uppsjö av olika nyanser. Blandad med lite brunt får grått en värmande effekt, men om den har en blåaktig ton, har den en kylande effekt. Accessoarer i rött, gult och turkost harmoniserar särskilt bra med grå badrum.
  • Pastellfärger: Ljusblått, rosa, mintgrönt och andra pasteller skänker rummet en känsla av lätthet och välbefinnande. Pastellfärgernas skönhet består bland annat i att de alltid skapar en fin och behaglig känsla när de kombineras med vita produkter, exempelvis badrumsporslin.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

Badrumsprodukter

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Tips & Tricks

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev