Tips för att välja rätt färg i badrummet

För många människor kan det vara svårt att välja rätt färger i badrummet. De flesta badrum används i 20 till 30 år och renoveras sällan – om någonsin – under denna tid. Det är också viktigt att välja rätt badrumsprodukter i en färg som kompletterar resten av badrummet. Dessa tips kan hjälpa dig att välja rätt färg för ditt badrum.

Klassiskt vitt – ett säkert kort

Efter det vilda 70- och 80-talet blev vitt återigen en populär färg i badrummet. Vitt är fortfarande en efterfrågad färg eftersom det är förknippat med renhet och kvalitet. Vita porslinsprodukter som toaletter, handfat och badkar är tidlösa och kan kombineras med vilken färg som helst.

Hur kan jag addera mer färg till badrummet utan att måla väggarna?

Färg skapar en trivsam atmosfär och kan hjälpa till att göra badrummet mer ombonat. Man behöver inte måla väggarna för att få in färg i badrummet, i stället lägger inredningsarkitekter gärna till färgglada inslag i accessoarerna. Fördelen är att accessoarer kan bytas ut snabbt och till mindre kostnad. Följande accessoarer kan ge lite extra färg i badrummet:

  • Textilier som handdukar och badrumsmattor
  • Tvålbehållare, tandborstglas och handdukstork
  • Vaser och krukor
  • Bilder och skulpturer
  • Dekorativa föremål som ljus och ljusstakar
  • Skräddarsydda spolplattor

Växter kan också ge färg till badrummet tillsammans med en naturlig känsla. Men se upp, alla växter är inte lämpliga att ha i badrummet.

Vilka väggfärger passar i badrummet?

Färg spelar en nyckelroll i hur stort ett rum ser ut. Var uppmärksam på rummets storlek när du väljer färg på väggarna. Ljusa, kraftfulla färger tenderar att få ett rum att se mindre ut, medan pastellfärger har motsatt effekt.

Färger som beige, ljusgrå eller puder-nyanser ses ofta på badrumsväggar. Neutrala väggfärger har ett modernt utseende och imponerar tack vare sin tidlöshet. Dessutom ger de också de vita tvättställen och toaletterna ett särskilt elegant utseende.

Pastellfärger
  • Sand ger i allmänhet en varm känsla, sand och nude-nyanser skapar harmoni och ger en synlig känsla av lugn och ro.
  • Grått: Vid användning av grått bör man tänka på att om man tillsätter lite brunt skapas en varmgrå nyans. Däremot kan grått uppfattas som kallt när man tillför en blå nyans. Accessoarer i rött, gult eller turkos passar särskilt bra i ett grått badrum.
  • Pastellfärger: Ljusblått, rosa eller mint ger rummet en känsla av lätthet och välbefinnande, samtidigt som de gör att små badrum ser större ut.

Vårt tips: Oavsett vilken färg du bestämmer dig för, testa alltid färgen innan du börjar måla. Ett enkelt sätt att göra detta är att prova flera färger bredvid varandra direkt på väggen, eller genom att måla på trä eller kartong. Se till att du tittar på färgerna vid olika tider på dagen, eftersom ljuset och omgivningen (exempelvis färg på kakel, badrumsmöbler eller tak) kan ha en betydande inverkan på hur färgen ser ut. Dessutom rekommenderar vi att du använder våtrumsfärg eller färg som är speciellt framtagen för användning i badrum. Det gör det enklare att rengöra väggarna och förhindrar ansamling av mögel.

Sammanfattning

Vi rekommenderar badrumsprodukter och porslinsprodukter i klassiska färger i kombination med diskreta, varma färger på väggen. Kom ihåg att “less is more“. Badrummet verkar lugnare och renare om man inte blandar för många olika färger. Inredningsdetaljer och accessoarer kan skapa ett mer färgstarkt och modernt utseende och kan bytas ut för en mindre peng och till ett minimum av besvär.

Pastellfärger i badrummet

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

3D Badrumsplanering


Planera ditt badrum online genom att använda 3D view och välj mellan flera olika alternativ.

Produkter med bra design i badrummet

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Tips & Tricks

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vilket badrum är rätt för dig?

Exakt vilka behov har du? Är det utrymme, renhet eller design som är viktigast för dig? Vill du ha användarvänliga produkter? Föredrar du den extra komfort som exempelvis Geberit AquaClean duschtoalett ger? Eller vill du ha en universell design? Oavsett vilket så förenklar våra badrumslösningar dina dagliga rutiner.

Mer utrymme i badrummet
En högre nivå av renhet i badrummet
Mer funktionell design i badrummet
Mer komfort i badrummet
Ökad tillgänglighet i badrummet
Mer användarvänligt badrum