Spara vatten

Vatten är en värdefull resurs så undvik att slösa med den och spara samtidigt pengar. Miljön tjänar på att vi använder vattnet klokt. Ju mindre vatten som används, desto mindre vatten behöver renas och transporteras till våra hus.

I västerländska hushåll används mer än hälften av vattnet i badrummet. Stora vattenbesparingar kan göras om man använder vattensnål dubbelspolning med liten och stor spolning som finns i moderna toaletter och installationer.

Kvinna vrider på kranen och provar flödet och temperaturen på vattnet.

Spara vatten när du spolar toaletten

Tidigare användes ungefär 12 liter vatten varje gång någon spolade i toaletten. De vattensnåla dubbelspolande toaletterna använder oftast 6 liter för en stor och 3 liter för en liten spolning, men det finns lösningar som spolar med 4 och 2 liter. Det har gjort att enorma mängder vatten har sparats sedan slutet av 1990-talet när dubbelspolningen introducerades.

Alla droppar räknas

Vi kan alla spara mycket vatten genom att anpassa våra vanor. När du tar en dusch använder du ungefär 80 liter mindre vatten än om du tar ett bad. Stäng av vattnet medan du tvålar in dig, borstar tänderna eller tvättar dina händer så sparar du mycket vatten.

Du kan också installera ett vattensnålt duschhuvud som minskar flödet och en speciell blandare som minskar vattenflödet i kranen utan att det känns någon skillnad.

Att effektivt spara vatten i badrummet är inte jobbigt. Förutom rätt sanitetsprodukter kräver det bara lite extra uppmärksamhet.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.