Sex tips för att spara vatten

Det är viktigt att se över sin vattenförbrukning. Först och främst reducerar du dina kostnader om du minskar din vattenförbrukning. För det andra bidrar vattenbesparing till att skydda miljön. Trots allt kräver det mycket energi för behandling av dricksvatten och transport av avloppsvatten.

Minst hälften av det vatten som används varje dag i hushåll i värstvärlden förbrukas i badrummet. Därför är det värt att se över besparingspotentialen i badrummet.

Dessa sex tips på vattenbesparing hjälper dig att avsevärt minska det vatten du använder i badrummet och på så sätt spara både pengar och energi.

En kvinna vrider på kranen och känner flödet och temperaturen av vattnet

Tips 1 – Duscha i stället för att bada

Du behöver cirka 150 liter vatten för att fylla ett badkar, jämfört med bara 50 liter för en fem minuters dusch. Skillnaden i vattenförbrukning är påfallande - särskilt om du kombinerar den med tips 2.

Tips 2 – Vattenbesparande duschhuvud

Ett vattenbesparande duschhuvud kan minska vattenflödet i duschen med nästan hälften - utan att kompromissa med duschkvalitén!

Tips 3 – Dubbelspolning

Geberit har lanserat både start/stopp-spolning och dubbelspolning. Det är inte nödvändigt att spola maximal mängd vatten i toalettstolen. Det är enkelt att byta spolplatta om du endast har enkelspolning.

Tips 4 - Stäng av kranen

Det tar tid att borsta tänderna, tvätta händerna eller raka sig. Du behöver vatten i början och i slutet, men det är ingen mening att låta vattnet stå och rinna där emellan. Så stäng av kranen så sparar du en betydande mängd vatten.

Tips 5 - Minska mängden varmt vatten

Varmt vatten är det mest problematiska vattnet i alla hushåll, eftersom egen uppvärmning innebär ytterligare energi. Dessutom tar det alltid ett tag för varmvattnet att transportera sig till kranen. Under tiden rinner oanvänt kallt vatten ner i avloppet. Att tvätta händerna snabbt med varmt vatten kan resultera i en hög vattenförbrukning, fundera på om du kan tänka dig att ändra på det.

Tips 6 - Laga en droppande kran

En ständigt droppande kran går dig inte bara på nerverna, den belastar också din vattenräkning - och därmed miljön. Så försök åtgärda det så snart du kan. En smutsig eller gammal packning är vanligtvis orsaken till en droppande kran. Det krävs inte mycket för att rengöra eller ersätta den, och det lönar sig att snabbt få den fixad.

Geberit VariForm tvättställ
Geberit iCon tvättställ

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

3D Badrumsplanering


Planera ditt badrum online genom att använda 3D view och välj mellan flera olika alternativ.

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Tips & Tricks

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vilket badrum är rätt för dig?

Exakt vilka behov har du? Är det utrymme, renhet eller design som är viktigast för dig? Vill du ha användarvänliga produkter? Föredrar du den extra komfort som exempelvis Geberit AquaClean duschtoalett ger? Eller vill du ha en universell design? Oavsett vilket så förenklar våra badrumslösningar dina dagliga rutiner.

Mer utrymme i badrummet
En högre nivå av renhet i badrummet
Mer funktionell design i badrummet
Mer komfort i badrummet
Ökad tillgänglighet i badrummet
Mer användarvänligt badrum