Badrumstrender 2024Moderna badrum

Oavsett om det är en modern duschlösning, smart belysning i spegelskåpet eller en toalett med skonsam duschfunktion, må-bra-stunder är av största vikt i det moderna badrummet. Mjuka färger, starka kontraster och massor av smart teknik vill man inte vara utan. Designern Christoph Behling beskriver de senaste badrumstrenderna för 2024.

Badrumsmöbler

Badrum i trendfärgen Peach Fuzz med Geberit AquaClean Alba duschtoalett

“Det moderna badrummet är en plats för skönhet och vård“, säger designern Christoph Behling. “Dessa produkter behöver utrymme“. Underskåpet är perfekt för ändamålet, eftersom det ger praktiskt förvaringsutrymme.

Vägghängda underskåp är också en bra idé. De har blivit en integrerad del av badrummet och skapar en elegant design – även i små rum.

“En matt keramisk yta och färg är inte lika reflekterande. Badrummet framstår då som varmare och mer hemtrevligt”, förklarar designern. Designmässigt finns en ökande trend mot individualism. Oavsett om det gäller färg, möbler eller material är valmöjligheterna nästan oändliga – och resulterar i exklusiva och unika uttryck. Hos Geberit kan badrumsmöbler och tvättställ från olika serier kombineras med varandra efter personliga önskemål tack vare Mix & Match-principen. Det möjliggör ett brett urval av designkombinationer.

Modern duschlösning och badkar

Badrum med Geberit VariForm underskåp och Acanto WC

Kaklat duschutrymme med en jämn golvyta ersätter duschkabinen och imponerar tack vare den enkla ingång till duschen. “Ett enhetligt golv i hela badrummet är praktiskt och får rummet att framstå som större och mer arkitektoniskt elegant“, tillägger Christoph Behling.

För badkaret är den fristående varianten fortfarande mycket populär. Eftersom dessa oftast har en speciell design blir rummet arkitektoniskt iögonfallande. Med ett bubbelbadkar kan man förvandla badrummet till en mini-oas av välbefinnande bara för dig.

Aktuella färger och kombinationer

Geberit Acanto WC i ett badrum med den trendiga färgen Peach Fuzz

Pantone utropade Peach Fuzz – en blandning av rosa och orange – som årets färg 2024. Den varma färgen reflekterar optimalt naturliga ljuskällor, vilket gör att rummet ser ljusare och luftigare ut. Det är särskilt fördelaktigt i badrummet, som vanligtvis är ett litet rum utan stora fönster. Den mjuka persikofärgen bidrar till att öka känslan av rymd i rummet samtidigt som den säkerställer en mysig atmosfär. I badrummet kan Peach Fuzz kombineras särskilt bra med andra pastellfärger, varma bruna nyanser och vitt.

Matt svart kommer att fortsätta att vara populärt i badrummet. I likhet med krom kan den kombineras med alla färger och kakelvarianter. Som armatur eller möbelfärg skapar matt svart en spännande kontrast till de enkla keramiska vitvarorna när de används i kombination med trä eller organiska material, som natursten med slående ådror som löper igenom. Eftersom färgen absorberar reflekterat ljus blir badrummet mindre ljust och därför mysigare.

Nya, innovativa funktioner i badrummet

Geberit ONE spegelskåp med ComfortLight

Smart badrumsbelysning

Intelligenta belysningskoncept är en av de innovativa och väsentliga funktionerna när det gäller aktuella badrumstrender. Det inkluderar framför allt belysning som kan anpassas efter din vardag. Vitt, starkt ljus i badrummet på morgonen gör dig inte bara mer vaken, utan gör också vardagliga badrumsrutiner som att borsta tänder, sminka och raka dig enklare. På kvällen hjälper ett dämpat, varmt ljus din kropp att slappna av och förbereder dig för att sova

Kombinationen av ljusstämning och ljusstyrka får man av det innovativa Geberit ComfortLight. Belysningen är dimbar och systemet är intitivt att använda. Det ger inte bara optimala ljusförhållanden för dina badrumsrutiner, utan också en hemtrevlig atmosfär.

Dessutom innebär en smart lösning som ComfortLight att atmosfären i rummet enkelt kan anpassas med en app efter tid på dygnet. Innovativa spegelfunktioner som imskyddsfunktion imponerar både praktiskt och designmässigt.

Geberit Acanto WC med TurboFlush

WC med grundlig spolningsteknik

Det är kanske inte helt självklart, men det är också stora skillnader när det gäller toalettspolning. Hur vattnet leds genom toalettskålen har en betydande inverkan på spolningsprestandan. Om allt är rent efter bara en spolning sparar du inte bara vatten, utan förenklar också din städning. Ett bra exempel är Geberit TurboFlush spolningsteknik.

Komfort och välbefinnande inkluderar innovativa duschtoaletter med ytterligare funktioner som luktutsugning och en kraftfull men ändå tyst spolningsteknik. Detta tar oss till nästa badrumstrend.

Smarta trender i badrummet

Smart teknik i badrummet skapar skräddarsydda badrumsupplevelser. Det inkluderar även intelligenta toaletter och rengöring med vatten. Duschtoaletter ger till exempel en skonsam och naturlig hygienupplevelse på toaletten.

Duscharmens läge, vattentemperatur och intensitet på duschstrålen kan ändras intuitivt med en knapptryckning via fjärrkontroll eller app. Den smarta styrningen möjliggör individuella inställningar och indikerar när den duschtoaletten måste avkalkas. Du kan också spara olika användarprofiler.

Geberit AquaClean Alba duschtoalett med WhirlSpray duschteknik
Fjärrkontroll för Geberit AquaClean Mera duschtoalett

Mer relevant än någonsin: hållbarhet i badrummet

Effektiv och sparsam användning av vatten är också ett hett ämne när det gäller badrummet och blir allt viktigare. Med rätt produktval kan betydande vattenbesparing uppnås i badrummet.

Omkring en tredjedel av den dagliga vattenförbrukningen i hemmet är till toalettspolning. Med effektiv spolningsteknik optimalt anpassad till toaletten kan spolvolymen minskas drastiskt.

Geberit WC-system erbjuder till exempel enastående spolningsprestanda.

Tips: Planera ditt moderna badrum med 3D Badrumsplanering

Vårt tips: Genom att planera ditt badrum i förväg online med hjälp av ett enkelt planeringsverktyg kan du se en skalenlig vy av badrummet i 3D.

NyhetsbrevRegistrera dig nu

Håll dig uppdaterad


Vårt nyhetsbrev erbjuder spännande insikter och praktiska tips om hur ditt badrum kan göra livet enklare.

Produkter med bra design i badrummet

Läs om liknande ämnen