Hur du planerar en walk-in shower

Ett plant golvavlopp ger en elegant finish och skapar utrymme. För att de ska förbli praktiska är det dock viktigt att tänka på några saker redan i planeringsprocessen.

Till en dusch finns vanligtvis ingen tröskel som du kan snubbla över, vilket är bra sömniga morgnar. Ingången till duschen behöver vara minst 60 cm bred och duschytan får gärna vara 90x90 cm - ju större desto bättre.

En plan utedusch

Kom ihåg duschväggen

Det är förvånande hur långt vatten kan stänka från duschen - vilket är anledningen till att det är viktigt att ha en duschvägg. Utan väggen, kan din njutningsfulla dusch sluta med något så tråkigt som att behöva torka golvet. Om du installerar en walk-in-dusch utan dörr, rekommenderar vi att du väljer en så bred duschägg som möjligt. Ju större yta duschväggen täcker desto bättre skyddar den rummet från vattenstänk.

Ta det säkra före det osäkra

Golvets egenskaper och duschavloppets placering är viktiga. Om du någon gång har halkat i duschen vet du hur viktigt det är att fötterna har ett säkert grepp även när golvet är vått. Ingen gillar att stå på duschavloppet så vi rekommenderar att du placerar avloppet så nära väggen som möjligt eller bakom väggen med en så kallad väggbrunn.

En nisch eller hylla i duschen ger schampo och andra duschprodukter en egen plats. Där är de inte i vägen men finns ändå nära till hands.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Stories

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vilket badrum är rätt för dig?

Exakt vilka behov har du? Är det utrymme, renhet eller design som är viktigast för dig? Vill du ha användarvänliga produkter? Föredrar du den extra komfort som exempelvis Geberit AquaClean duschtoalett ger? Eller vill du ha en universell design? Oavsett vilket så förenklar våra badrumslösningar dina dagliga rutiner.

Mer utrymme i badrummet
En högre nivå av renhet i badrummet
Mer funktionell design i badrummet
Mer komfort i badrummet
Ökad tillgänglighet i badrummet
Mer användarvänligt badrum