Fräsch luft åt alla

Alla vet att vissa toalettbesök efterlämnar en otrevlig och oönskad lukt. Vi har några knep i rockärmen för att bli kvitt lukten.

Bli av med ofräscha lukter i badrummet

Varför luktar det?

Det är helt normalt att lukter bildas vid toalettbesök och det beror på gaser som frigörs. Tarmbakterier producerar dessa gaser vid matsmältningen. Eftersom lukten som uppstår är obehaglig, har människor alltid använt sig av olika knep för att neutralisera den. Med vad fungerar egentligen?

Fyra knep mot lukt i badrummet

Många har säkert kommit på en del egna knep med tiden, men vi tror att följande är de mest effektiva.

Variant 1: Frisk luft

Att öppna fönstret och vädra badrummet i ett antal minuter har etablerat sig som en enkel och effektiv lösning. Men av miljömässiga skäl ska fönster endast öppnas korta stunder. Det är särskilt viktigt under vintermånaderna, eftersom öppna fönster betyder högre och onödig energiförbrukning för uppvärmning. Ventilation i badrummet rekommenderas för att undvika att mögel bildas på grund av hög luftfuktighet.

Variant 2: Badrumsfläkt

När det gäller fönsterlösa badrum, hjälper en inbyggd badrumfläkt till att eliminera otrevliga lukter och att snabbt ventilera badrummet efter en dusch eller ett bad. Ventilationens eller fläktens kapacitet avgör hur snabbt luften i badrummet blir fräsch igen.

Variant 3: Maskera lukten tillfälligt

Ett sätt att maskera otrevliga lukter i badrummet är att tända en tändsticka. Svavlet i tändstickan maskerar tillfälligt lukter från toalettbesöket men eliminerar dem inte helt. Denna kategori hjälpmedel innefattar också exempelvis luftfräschare, väldoftande sprayer och oljor. Men det är lätt att överdosera dessa sprayer och då får man motsatt verkan. Vem vill stiga in i ett litet badrum där det luktar som om någon just har sprayat en hel flaska parfym?

Variant 4: Modern teknik

Det mest innovativa och effektiva alternativet är en luktutsugningsmodul som drar ut lukten direkt vid källan, det vill säga i WC-skålen, innan den hinner sprida sig i rummet. Luften renas i ett filter innan den fräsch släpps ut i rummet igen. Alternativen stäcker sig från en enhet integrerad i WC-keramiken, till en modul i inbyggnadsfixturen. Smart och väldigt effektivt

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Tips & Tricks

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vilket badrum är rätt för dig?

Exakt vilka behov har du? Är det utrymme, renhet eller design som är viktigast för dig? Vill du ha användarvänliga produkter? Föredrar du den extra komfort som exempelvis Geberit AquaClean duschtoalett ger? Eller vill du ha en universell design? Oavsett vilket så förenklar våra badrumslösningar dina dagliga rutiner.

Mer utrymme i badrummet
En högre nivå av renhet i badrummet
Mer funktionell design i badrummet
Mer komfort i badrummet
Ökad tillgänglighet i badrummet
Mer användarvänligt badrum