En investering i framtiden

Ett badrum för vad livet än erbjuder

Ett nytt badrum ska klara att möta ändrade krav i ungefär 25 år, så det är viktigt att se framåt när man väljer design. Här är en checklista som är bra att ha i bakhuvudet.

Planera eluttag
Det är viktigare än någonsin att ha eluttag i badrummet. Att montera dem på rätt plats gör det möjligt att installera en luktutsugningsenhet eller en duschtoalett vid ett senare tillfälle.

Steglös väg in i duschen
Duschar utan golvprofiler är diskreta och gör badrummet säkrare, samtidigt som det ser större ut. De är också perfekta för både unga och gamla familjemedlemmar.

Vägghängd WC
Om badrumsmöbler och WC hängs på väggen, blir städningen av golvet under dem en barnlek. En vägghängd toalett kan också installeras på önskad höjd och med vissa modeller är det till och med möjligt att justera höjden längre fram i tiden.

Dolt avlopp
Avlopp och vattenlås under tvättstället kan vara i vägen om användaren sitter på en pall eller i en rullstol. Väggavlopp och dolt vattenlås löser problemet.

Håll ett öga på måtten
Dörrar och gångar behöver vara tillräckligt breda vare sig du har ett litet barn på armen eller om du använder rullstol. När du planerar badrumsmöblerna måste du se till att det du behöver oftast går enkelt att nå.

Säkra armstöd
Installationselement bakom väggen har en hög bärkraft. Idealiskt är att förbereda för installation av armstöd redan från början – exempelvis vid toaletten eller i duschen. Det kostar inte särskilt mycket och gör det möjligt att installera armstöd när de behövs utan att bygga om. Det är viktigt att behålla planeringsdokumenten så att man vet var det är möjligt att montera armstöden.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.