Stopp i avloppet vad gör jag?

Illustration av igentäppt vattenlås

Hår fastnar ofta och ger sämre utflöde i duschbrunnen och tvättställets bottenventil. Ett bra sätt att få bukt med problemet är att använda en gammal hederlig vaskrensare av gummi som med vakuum får stoppet att släppa och sköljas ner i avloppet. Vattnet kan sedan flöda som det ska igen.

Vattenlås är till för att förhindra att obehagliga lukter tar sin in i badrummet. Geberit kan leverera effektiva och säkra vattenlås för exempelvis tvättställ, utslagsbackar och vaskar av olika slag som används i badrum och kök.

Se till att det flyter på

  • Lite omsorg behövs för att säkerställa att vattenlåset fungerar som det ska. Undvik att skölja ner hår och grova smutspartiklar i avloppet. Kaminsatser och avloppssilar är bra lösningar och minskar risken för stopp i avloppet.
  • Spola regelbundet vatten i avloppet - om vattenlåset står oanvänt en längre tid torkar det ut. Det är då det börjar lukta illa.
  • Om det är stopp i vattenlåset, experimentera inte eller ge dig på några gör-det-själv-knep. En vaskrensare och en pincett kommer man långt med. Frätande kemikalier ska undvikas eftersom de kan skada materialet i själva vattenlåset. Viktigt: Låt ett proffs ta bort vattenlåset om det krävs. I de flesta fall låter proffsen vattenlåset sitta kvar och använder en vaskrensare eller något proffsverktyg som de har med sig.
  • PS. Avloppsrensare som använder tryck marknadsförs ofta som ”mirakelverktyg” i olika shoppingkanaler. Men vattenlås och avloppsrör kan skadas av det höga tryck som används. Det är alltså bättre för lekmän att undvika denna typ av verktyg.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Tips & Tricks

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vilket badrum är rätt för dig?

Exakt vilka behov har du? Är det utrymme, renhet eller design som är viktigast för dig? Vill du ha användarvänliga produkter? Föredrar du den extra komfort som exempelvis Geberit AquaClean duschtoalett ger? Eller vill du ha en universell design? Oavsett vilket så förenklar våra badrumslösningar dina dagliga rutiner.

Mer utrymme i badrummet
En högre nivå av renhet i badrummet
Mer funktionell design i badrummet
Mer komfort i badrummet
Ökad tillgänglighet i badrummet
Mer användarvänligt badrum