Skräp i badrummet Sju tips på hur man undviker det

Våra rutiner i badrummet för med sig mycket plastavfall. Varje person i Europa producerar i genomsnitt 480 kg avfall per år. Du kan minska detta avfall avsevärt - även i badrummet. Ta en titt på sju av våra bästa tips för att minska avfall i badrummet.

Tips 1 - Deodorant

Plastavfall är det största problemet i badrummet. Men det kan undvikas förutsatt att du väljer rätt produkter. Försök att köpa deodorant i glasflaska eller metall, då materialen kan återanvändas.

Tips 2 - Tandborste

Vanligtvis är tandborsten tillverkad av plast. Tandläkare rekommenderar att du byter tandborste var tredje månad. Det betyder fyra tandborstar om året per person. I sin tur blir det miljontals tandborstar per år. Om du köper en bambutandborste undviker du plastavfall. Bambu är en av det snabbast växande råmaterialet i världen – den kan växa upp till en meter på bara en dag.

Badrum med Geberit Acanto badrumsserie

Tips 3 - Tandkräm

Konventionell tandkräm kommer vanligtvis i en plastbehållare. Men det finns ett nytt alternativ, tandkrämstabletten. Du stoppar tabletten i munnen, tuggar den tills den blir som en kräm och borstar sedan tänderna med en tandborste som vanligt.

Tips 4 - Tvål

För bara några decennier sedan var en fast tvål standard i badrummet. Idag är den i princip helt ersatt av flytande tvål, vilken oftast kommer i en plastflaska. Fast tvål kommer vanligtvis i pappersförpackningar, och det är faktiskt relativt enkelt att göra din egen tvål hemma.

Geberit badrum

Tips 5 - Shampo

Det finns också ett plastfritt alternativ för ditt hår. I stället för att använda konventionellt schampo ur en plastflaska, använd fast schampotvål när du tar en dusch. Det ser ut som en vanlig fast tvål och är lätt att använda: du gnuggar tvålen med fuktiga händer för att producera lite skum. Tvätta och skölj håret som vanligt.

Tips 6 - Bindor och tamponger

Under sin levnadstid använder kvinnor i genomsnitt mellan 10 000 och 17 000 tamponger och bindor. Men i stället för att använda de vanliga engångsprodukterna kan man i stället använda menstruationskoppar. Dessa koppar är vanligtvis gjorda av medicinsk silikon, med andra ord plast. Men de kan rengöras efter varje användning och en menskopp kan hålla i flera år.

Tips 7 - Toalettpapper

För vissa är det helt otänkbart att rengöra sig efter toalettbesöket med något annat än papper. Och ändå är en duschtoalett ett mycket mer hygieniskt alternativ. Att rengöra sig med vatten sparar också in på toalettpapper.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

3D Badrumsplanering


Planera ditt badrum online genom att använda 3D view och välj mellan flera olika alternativ.

Produkter för bättre renhet i badrummet

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Stories

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vilket badrum är rätt för dig?

Exakt vilka behov har du? Är det utrymme, renhet eller design som är viktigast för dig? Vill du ha användarvänliga produkter? Föredrar du den extra komfort som exempelvis Geberit AquaClean duschtoalett ger? Eller vill du ha en universell design? Oavsett vilket så förenklar våra badrumslösningar dina dagliga rutiner.

Mer utrymme i badrummet
En högre nivå av renhet i badrummet
Mer funktionell design i badrummet
Mer komfort i badrummet
Ökad tillgänglighet i badrummet
Mer användarvänligt badrum