Underhåll badrummet

Vi vet alla att om vi inte regelbundet underhåller våra bilar, kommer de så småningom att täckas av rost och till slut sluta fungera. Ditt badrum behöver också regelbundet underhåll – både stort och litet – så att du kan njuta av det längre.

Kaminsats för enkel rengöring av duschrännan

Små underhållstips för ditt badrum

Du kan läsa allt om vikten av regelbunden rengöring av badrummet i vår artikel ”Fläckfritt in i minsta hörn”. Även duschen behöver regelbundet underhåll för att få bort avlagringar. Andra åtgärder som tar lite mer tid men som ändå måste göras, är rengöring av duschavloppet eller golvrännan. Hårsilen är enkel att ta bort och spola ren, men själva avloppet eller golvrännan måste också rengöras noggrant då och då, annars kan tvålrester och annan smuts göra att vattnet inte rinner bort som det ska.

Ett bra vattenflöde

När du rengör avloppet, glöm inte att rengöra vattenlåset samtidigt. Långhåriga känner igen problemet med stopp i avloppet. Håret fastnar och gör det svårt för vattnet att rinna bort. Det är ganska enkelt att skruva loss vattenlåset på ett tvättställ om det krävs, men det är inte lika enkelt i en dusch eller under ett badkar. Även om det finns många bra (och inte fullt så bra) idéer på YouTube, rekommenderar vi att avlägsna håret med en lång pincett. Det skadar inte vattenlåset eller rören och sparar in på onödiga reparationskostnader. Bräddavloppet på tvättstället behöver också rengöras regelbundet. Spraya in vanligt rengöringsmedel i hålet och låt det verka. Det förhindrar dålig lukt.

Stora underhållstips

Om toaletten står och rinner kan det vara ett tecken på att smuts blockerar spolventilen. Ventilen har en silikonpackning över utloppet i botten av cisternen. I normala fall täcker spolventilen utloppet. Om smuts eller avsättningar fastnar mellan packningen och utloppshålet, kan det blockera spolventilen vilket gör att toaletten står och rinner. Dessa filmer visar hur ventilen kan rengöras på ett enkelt sätt, även om cisternen är inbyggd.

Rengöring av Geberit Sigma inbyggnadscistern

Var försiktig!

Tänk på att du är ansvarig för underhållsarbetet som görs och ansvarar om skador uppstår. De flesta fästen och delar är gjorda av plast och kan brytas av eller skadas om de hanteras fel. Vanligtvis behöver inte insidan av cisternen rengöras. Faktum är att rengöringen kan få avlagringar att lossna och orsaka problem i cisternen. I värsta fall måste en rörmokare tillkallas för rengöring och demontering av toaletten. Var försiktig så att inget går sönder. Och ring ALLTID rörmokaren om du är osäker.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Tips & Tricks

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vilket badrum är rätt för dig?

Exakt vilka behov har du? Är det utrymme, renhet eller design som är viktigast för dig? Vill du ha användarvänliga produkter? Föredrar du den extra komfort som exempelvis Geberit AquaClean duschtoalett ger? Eller vill du ha en universell design? Oavsett vilket så förenklar våra badrumslösningar dina dagliga rutiner.

Mer utrymme i badrummet
En högre nivå av renhet i badrummet
Mer funktionell design i badrummet
Mer komfort i badrummet
Ökad tillgänglighet i badrummet
Mer användarvänligt badrum