Spegel, spegel på väggen där

Ett liv utan badrumsspegel är nästan otänkbart i vår tidsålder. Att raka sig eller lägga make-up skulle vara lite av en utmaning. Spegeln är en viktig del av ett modernt badrum. Men vilken sorts spegel är bäst? Det finns några faktorer som kan hjälpa dig att göra rätt val.

Kvinna framför ett Geberit spegelskåp

Alla speglar är inte lika

Det finns många olika typer av speglar. De definieras oftast som planspeglar och spegelskåp. Vilket som passar bäst beror i huvudsak på storlek och önskade funktioner i badrummet. På en gästtoalett är en planspegel ofta ett bra val, men i familjebadrummet är ett spegelskåp ofta bättre eftersom det ger välbehövlig förvaring.

Spegelskåp ger inte bara förvaring. Många har dubbelsidiga spegeldörrar. Det betyder att du kan använda spegeln även om dörrarna är öppna och du kan även spegla dig bakifrån. Spegelskåpets interiör kan också delas in i sektioner genom att till exempel använda flyttbara hyllor.

Geberit Option
Välj en informationspunkt i bilden

Varde ljus

Lampor integrerade i spegel eller spegelskåp ger optimal belysning över tvättstället och användaren får rätt ljus vid rakning eller sminkning. Du kan välja mellan olika koncept: indirekt belysning där spegeln har LED-lister eller annan ljuskälla monterad bakom det ofta satinerade glaset, ger en elegant effekt. Det ger en trivsam atmosfär och bländar inte.

Ytterligare fördelar

Bestäm dig också för vilka ytterligare fördelar du vill ha. Det kan till exempel vara integrerad belysning, inbyggt eluttag för hårtork eller elektrisk tandborste, USB-uttag för laddning av mobiltelefonen eller integrerad förstoringsspegel – det finns många valmöjligheter.

Kvalitet lönar sig

Det är viktigt att veta att fukt i badrummet kan vara väldigt skadligt för spegeln och elektriska installationer i den. Det är viktigt att produkterna är IP44-klassade. Då är de säkra för användning i badrum.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit tips och tricks

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vilket badrum är rätt för dig?

Exakt vilka behov har du? Är det utrymme, renhet eller design som är viktigast för dig? Vill du ha användarvänliga produkter? Föredrar du den extra komfort som exempelvis Geberit AquaClean duschtoalett ger? Eller vill du ha en universell design? Oavsett vilket så förenklar våra badrumslösningar dina dagliga rutiner.

Mer utrymme i badrummet
En högre nivå av renhet i badrummet
Mer funktionell design i badrummet
Mer komfort i badrummet
Ökad tillgänglighet i badrummet
Mer användarvänligt badrum