Teknologi skapar utrymme

Elements are pared down to the essentials thanks to space-saving bathroom design

Många vill inte längre ”leva stort”. Man vidtar åtgärder för att både konsumera och resa mindre. Boende på liten yta, även kallat mikroboende eller ”micro living” kan betyda mindre miljöpåverkan än konventionella hem. Så även om ”less is more” betyder att du kanske har mindre yta så betyder det inte sämre livskvalitet.

Även badrumsdesign har skalats ner till det nödvändigaste. Här betyder ”less is more” att även små badrum kan erbjuda fantastisk komfort och skapa en avkopplande omgivning tack vare utrymmesbesparande lösningar. Nyckeln ligger i teknik som är inbyggd i väggen så att den inte längre syns. De delar som fortfarande finns i ditt synfält är eleganta och enkla att sköta – även här relateras alltså till ”less is more”.

Om du undrar vad mikroboende egentligen betyder så finns det inget enhetligt svar. I Centraleuropa betyder det ett ensamhushåll med max 30 m². I Japan, där det finns små sovutrymmen med en yta på mindre än 6 m², skulle detta mötas med ett matt leende.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.