Ett smärtsamt fall

Risken att halka i ditt badrum - att välja rätt material är avgörande

Du har kommit hem från en ansträngande dag på jobbet. Det är anledning nog att ge sig ut på en löptur. Utmattad men full av endorfiner hoppar du in i duschen efter din runda.

Varning! Hal yta

Nu ser du fram emot att få sjunka ner och mysa framför TV:n. Men plötsligt halkar du på det hala klinkergolvet och ramlar. Som tur är, får du bara några blåmärken. En smärtsam upplevelse som kunde ha gått betydligt värre. Fall i hemmet ligger högt i olycksstatistiken.

Minimera risken

Risken för att halka och ramla på våta ytor är ganska stor, särskilt i duschen. Risken kan minskas med hjälp av rätt material och några badrumstillbehör:

  • När du bygger nytt eller renoverar ditt badrum är det en god idé att tänka lite extra på materialval. Halkfria klinkerplattor minskar effektivt risken för fallolyckor.
  • Antihalkbehandlingar gör hala underlag säkrare genom att öka ytans råhet. Detta ska alltid göras av en expert.
  • Även om antihalkmattor aldrig kommer att vinna några designpriser, erbjuder de en säkerhet. De kan enkelt rengöras och torkas men är inte hygieniska.
  • För att undvika att tappa balansen när du kliver ur duschen med våta fötter på ett halt klinkergolv kan du lägga en badrumsmatta eller handduk på govlet framför duschen och torka dina fötter på den. Samma sak gäller när du ska kliva ur ett badkar.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.