Ett armstöd bredvid toaletten Där när du behöver det

Ett armstöd bredvid toaletten är väldigt användbart – inte bara för de som har nedsatt rörlighet. Armstöd ses ofta som ganska oattraktiva tillbehör och därför är de inte så vanliga i privata badrum. Attityden ändras snabbt när du blir beroende av armstöd för extra stöd eller för att ta dig upp. Det händer inte bara när du blir äldre – det räcker med en stukad fotled.

Armstöd på en WC måste vara stabila

Planera i förväg och spara pengar

Om du tror att du snabbt kan montera armstöd om behovet skulle uppstå så behöver du tänka om. Om förberedelser för fästpunkter inte har gjorts bakom installationsväggen under byggnationen, är det väldigt svårt. Installationsfixturer bär inte bara upp keramiken. Med förmonterade plywoodskivor i fixturen får man nödvändig stabilitet för att montera armstöd. Säkra fästpunkter är nödvändiga eftersom armstöden måste klara en vikt på upp till 100 kg om en användare lägger hela sin vikt på det.

Rätt inbyggnadsfixtur gör allt enklare

Den extra kostnaden för möjligheten att i framtiden kunna installera armstöd uppgår bara till några tusenlappar – en klok investering när du bygger ditt badrum. Utan de förmonterade plywoodskivorna i fixturen blir installationen av armstöd både dyr och mödosam. Kaklet och gipsskivorna i väggen är inte tillräckligt för att vara fästpunkter för armstöd och för att ge tryggt stöd för användaren. Att välja rätt installationsfixtur innebär att montering av armstöd vid ett senare tillfälle inte kommer att kosta skjortan, och kan göras när som helst och med väldigt liten ansträngning.

För att du ska hitta rätt lösning, rekommenderar vi att du tidigt pratar med en etablerad installatör.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Stories

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vilket badrum är rätt för dig?

Exakt vilka behov har du? Är det utrymme, renhet eller design som är viktigast för dig? Vill du ha användarvänliga produkter? Föredrar du den extra komfort som exempelvis Geberit AquaClean duschtoalett ger? Eller vill du ha en universell design? Oavsett vilket så förenklar våra badrumslösningar dina dagliga rutiner.

Mer utrymme i badrummet
En högre nivå av renhet i badrummet
Mer funktionell design i badrummet
Mer komfort i badrummet
Ökad tillgänglighet i badrummet
Mer användarvänligt badrum