Bra design kan halvera städtiden

Med ett välplanerat badrum går städningen som en dans

Husägare kan redan på designstadiet styra om ett badrum ska vara enkelt att rengöra eller inte. Det är viktigt att badrummet har en elegant design, men för användaren är renhet ännu viktigare.

Enkel rumsplanering
Se till att undvika hörn och vinklar så mycket som möjligt. Det gör att badrummet går snabbt och lätt att städa. Inbyggda installationer är idealiska eftersom de döljer mycket av det som i vanliga fall samlar smuts – som cisterner, rör och kablar – bakom väggen.

Färre fogar
Ju större kakel- och klinkerplattor man har, desto enklare blir badrummet att rengöra. Ju färre fogar - desto färre ställen finns för smuts och bakterier att frodas.

Kantlöst porslin – rena himmelriket
Kalkavlagringar gör ofta ytan i WC-skålen rå vilket i sin tur gör den svårare att rengöra. Dessutom ser avlagringar ohygieniska ut och smuts fastnar på dem. En jämn yta är att föredra. Moderna toaletter har ingen spolkant vilket gör dem väldigt enkla att rengöra, man torkar bara av med en trasa. Tvättställ finns utan bräddavlopp vilket också förenklar städningen.

Elegant monterat på väggen
Väggmonterade badrumsmöbler och toaletter gör att golvet blir enkelt att komma åt och hålla rent. Avståndet mellan golv och underkant av möbler och toalett ska vara minst ca 15 cm eftersom det ger tillräckligt med plats för att torka av golvet med en mopp.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit tips och tricks

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev