Vindsatmosfär i badrummet

Badrum på översta våningen måste ofta förhålla sig till sluttande tak.

Om du har ett vindsutrymme, kommer du förmodligen någon gång att fråga dig om du ska skapa något där eller låta det vara som det är. För många är det en gammal dröm att utnyttja vindsutrymmet.

Ett badrum på vinden
En badrumsskiss som anger idealiska mått för en vindsvåning

Skenet bedrar

Om du vågar göra verklighet av din dröm, kan du ta ditt hem till nya höjder. Idéen om att delvis använda det extra utrymmet som du har skapat på vinden till ett badrum kan vara väldigt lockande. Tänk dock på att man lätt kan luras av proportionerna - det som ser rymligt ut på en planskiss kan krympa ganska rejält när man tar hänsyn till det sluttande taket.

Planering är nyckeln till drömbadrummet

Att få en god överblick över utrymmet är viktigt för att få ut så mycket som möjligt av det. Fråga dig om du behöver WC, tvättställ, dusch och badkar. Blir det bäst med ett eller två tvättställ? Behöver du en dusch eller ett fristående badkar? Listan fortsätter. När du har kombinerat din kravlista med din budget är nästa steg att skapa den bästa designen för utrymmet. Några kriterier är inte förhandlingsbara: duschen och spegelskåpet ovanför tvättstället är de högsta föremålen i rummet, medan toalettstolen är det lägsta och kan placeras under det sluttande taket. Samma sak gäller badkaret, eftersom tanken är att man ska ligga ner i det. Det är viktigt att tänka på vilket utrymme inte bara produkterna, utan även användarna kräver - man vill ju inte att de ska slå huvudet i taket.

Skapa rymd

Med noggrann planering kan du hitta den rätta platsen för allt du behöver i ditt drömbadrum. När du har skapat layouten är nästa steg att få till den där vindsvåningskänslan du söker. Ett kakel som går genom rummet och in i duschen kan vara ett sätt att bidra till detta. Eftersom naturligt ljus kan vara svårt att få till i badrummet är ljusa färger att föredra. I badrummet kommer säkerligen nischer att skapas - de är ju charmen med utrymmen som detta. Bästa sättet att utnyttja nischerna behöver inte vara till något praktiskt. Det kan istället vara till en vacker dekoration som bidrar till den känsla av rymd som du vill skapa.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Stories

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev