Varför inte i badrummet?

Hör tvättmaskinen hemma i badrummet? Inte nödvändigtvis men det är möjligt att placera den där om du tar hänsyn till några faktorer. I hus med källare placerar ägaren ofta tvättmaskinen just där av funktionella skäl. I bostadsrätter finns oftast inte denna möjlighet och i hyresfastigheter är det vanligt att det gemensamma tvättutrymmet skapar konflikter mellan användarna. Vanligtvis placerar man tvättmaskinen i klädvårdsutrymmet i sin bostad men det kan alltså vara ett alternativ att istället placera den i badrummet.

Creating space for a washing machine in the bathroom

Skapa utrymme

Att optimera utrymmet är alltid en bra idé. Det finns flera anledningar att placera tvättmaskinen i badrummet, om det som krävs för att använda den - tvättmedel, sköljmedel och tvättkorg - kan lagras i ett badrumsskåp så att det inte är i vägen.

Den perfekta platsen

Var ska då tvättmaskinen placeras i badrummet? Vattenledning finns redan och styr delvis hur stor frihet du har när det gäller placeringen. Anslutningsröret för vattnet kan vara upp till två meter enligt Urs Bohnsack, som är produktchef på Geberit och expert på avlopp och vattenlås. Du behöver också säkerställa att det finns en avloppsanslutning och elektricitet. ”Om du tänkte på att installation av en tvättmaskin i badrummet kunde bli aktuell redan när du byggde badrummet så har du en fördel”, säger Urs Bohnsack. ”I så fall är anslutningarna redan förberedda, vilket är den enklaste lösningen”.

Ta hjälp av en installatör

Men om det inte är förberett för en tvättmaskin? ”Att improvisera är alltid ett alternativ”, säger Urs Bohnsack, ”men det skulle öka risken för vattenskada och ge en mindre bra lösning”. En installatör kan hjälpa till att säkerställa en pålitlig installation i efterhand. ”Du kan ersätta tvättställets vattenlås med en modell som har en fast anslutning för avloppsrör. För inkommande vatten, kan installatören montera en komplettering i kallvattenanslutningen till tvättstället som på ett säkert sätt förser tvättmaskinen med vatten”, förklarar Urs Bohnsack.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Stories

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev