Badrum då och nu

Är en dusch som en minipaus för dig? En stund som är bara din, lite komfort för kropp och själ.

Egentid. Var hittar vi det i vardagen? Precis – i badrummet, under duschens härliga strålar. När varmt vatten sakta rinner över din hud och en mjuk vattenström masserar ditt huvud och låter dig andas djupare. Du blir inte bara ren utan också avslappnad. Men vatten har inte alltid betytt renlighet och avkoppling. På 1600-talet och tidigt 1700-tal ansågs det ohälsosamt att tvätta sig med vatten, eftersom man trodde att vattnet spred och orsakade sjukdom om det kom i kontakt med huden.

Barn i badkar från förr
Geberit Citterio badrum

Ett badrum med dusch är standard nu för tiden, eller hur? Ja, i många delar av världen är det sant. Men du behöver inte gå så många år tillbaka i tiden, för att få en helt annan bild

En offentlig badinrättning

Till mitten av 1800-talet var det vanligt att besöka offentliga tvätt- och badinrättningar för att ta hand om sin personliga hygien.

Familjebad i köket

Våra mor- och farföräldrar kan fortfarande komma ihåg hur det var när hela familjen samlades i köket på lördagskvällen för att hoppa i badet en efter en.

Ett eget rum

Det var inte förrän i mitten av 1900-talet som badrummet blev ett eget rum. På 50-talet var badrummets utseende sekundärt. Det var den dagliga rengöringen som var det primära. Badrummen var små och stor vikt lades vid avskildhet.

Badrummet i sin nya form

Inte förrän på 2000-talet fick badrummet sin nya form som ett mer öppet, ofta generöst tilltaget rum.

Välbefinnande och visuell design idag

Idag, när kroppsfixeringen är stor, spenderar vi mer och mer tid i badrummet och har utvecklat våra personliga ritualer när det gäller välbefinnande och kroppsvård. Enligt en tysk konsumentundersökning, svarar 41 % att badrummet är en viktig plats för återhämtning.

Om du vill skapa den perfekta känslan av välbefinnande i badrummet, tänk då på att design, material och texturer i rummet och i möbler, liksom rätt belysning är avgörande. Enbart högkvalitativa möbler i kombination med dina personliga rutiner skapar den perfekta miljön för välbefinnande och avkoppling.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit tips och tricks

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev