Bad eller dusch - vilket är bäst?

Vatten? Så klart! Men hur mycket varmt vatten är bra för din hy? Åsikterna går isär om det är bäst att ta en dusch eller ett bad. Vilket är snällast mot din hy? Och vad är bäst för Moder Natur?

Bad eller dusch - vilket är bäst?

För miljöns skull

Att ta ett bad förbrukar ingefär tre gånger mer vatten än att ta en dusch. Ungefär 150 liter behövs för att fylla badkaret, medan en dusch förbrukar ungefär 50 liter vatten beroende på duschhuvudet och på duschens längd. Om du är extra försiktig så kan du klara dig med bara 30 liter om du exempelvis stänger av vattnet under tiden som du tvålar in dig. Den lägre vattenförbrukningen minskar också din vattenkostnad.

För din hys skull

Generellt är en kort dusch snällare mot din ny än ett långt bad. Om din hy är frisk kan du duscha en gång om dagen utan problem. Däremot är det ingen bra idé att duscha oftare, använda väldigt varmt vatten eller stå alltför länge i duschen, särskilt om din hy kan bli torr. Det utsätter din hys naturligt skyddande lager för tuffa påfrestningar.

Slutsats

I regel är en snabb dusch mer hälsosam för din hy och bättre för miljön. Däremot kan man ta ett bad då och då om man känner för det. Det handlar som alltid om att göra saker med måtta.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Tips & Tricks

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vilket badrum är rätt för dig?

Exakt vilka behov har du? Är det utrymme, renhet eller design som är viktigast för dig? Vill du ha användarvänliga produkter? Föredrar du den extra komfort som exempelvis Geberit AquaClean duschtoalett ger? Eller vill du ha en universell design? Oavsett vilket så förenklar våra badrumslösningar dina dagliga rutiner.

Mer utrymme i badrummet
En högre nivå av renhet i badrummet
Mer funktionell design i badrummet
Mer komfort i badrummet
Ökad tillgänglighet i badrummet
Mer användarvänligt badrum