Nattbelysningens effekter

Spegelskåp med ComfortLight (© Geberit)

Vi behöver alla då och då gå på toaletten mitt i natten. Överallt är det mörkt, så vi måste oftast famla oss fram till badrummet för att slippa tända den starka lampan som väcker både oss själva och andra till liv.

Det går att undvika genom att installera ett orienteringsljus. Rätt belysning gör det enkelt att hitta vägen till toaletten i nattens mörker utan att störa vår nattsömn, så ta en titt på de olika belysningsalternativen som finns tillgängliga för badrummet:

  • Belysning för varje humör. Geberit AquaClean duschtoalett har en diskret, automatisk aktiverad belysning. Den subtila belysningen är fullt tillräcklig för att leda vägen på natten och aktiveras med hjälp av en närhetssensor. Ljusinställningarna inkluderar sju olika färger och fem ljusstyrkenivåer.
  • Orienteringsljus med rörelsesensor kan visa dig vägen till toaletten när du går in i badrummet. Det rekommenderas att undvika belysning med starka blåtoner, eftersom detta stör vår melatoninproduktion (ett sömnfrämjande hormon). Varma ljuskällor är bättre för sömnen och ger fullt tillräcklig belysning. Denna typ av LED-belysning finns bland annat i Geberit Monolith Plus sanitetsmodul. De elektriska soft-touch-knapparna på Geberit Monolith Plus säkerställer också en särskilt tyst spolning, så att du inte behöver oroa dig för att störa någon mitt i natten.
  • En smart integrerad ljuskälla vid spolning. Geberit spolplattor har många smarta funktioner – som exempelvisGeberit DuoFresh som automatiskt tänder LED-orienteringslampan på natten. En närhetssensor styr ljuset och ser till att det slås av och på automatiskt. Belysningens varaktighet och intensitet kan också anpassas och regleras via Geberit Home App.

Vad är biorytm?

Biorytmen är i huvudsak kroppens naturliga rytm av att vakna och sova - ofta kallad din biologiska eller inre klocka. Den styrs särskilt av sömnhormonet melatonin. Under dagen, när vi utsätts för solen, begränsar vår kropp detta hormon från att släppas. Så fort det blir mörkare på kvällen släpper dock hjärnan ut mer melatonin och vi börjar känna oss trötta. Vår biorytm kan påverkas om vi utsätts för mindre ljus under dagen eller för mycket ljus på natten. Belysning med starka blåtoner kan också påverka vår melatoninproduktion negativt. Med detta i åtanke är det lämpligt att använda varma och diskreta ljuskällor i badrummet för en bekvämare badrumsupplevelse på natten.

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

3D Badrumsplanering


Planera ditt badrum online genom att använda 3D view och välj mellan flera olika alternativ.

Produkter för mer komfort i badrummet

Alltid uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Tips & Tricks

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vilket badrum är rätt för dig?

Exakt vilka behov har du? Är det utrymme, renhet eller design som är viktigast för dig? Vill du ha användarvänliga produkter? Föredrar du den extra komfort som exempelvis Geberit AquaClean duschtoalett ger? Eller vill du ha en universell design? Oavsett vilket så förenklar våra badrumslösningar dina dagliga rutiner.

Mer utrymme i badrummet
En högre nivå av renhet i badrummet
Mer funktionell design i badrummet
Mer komfort i badrummet
Ökad tillgänglighet i badrummet
Mer användarvänligt badrum