Tre frågor om personlig hygien

Vi måste alla gå på toaletten. Och efter toalettbesöket behöver vi ta hand om vår personliga hygien och vår rengöring. Det finns många sätt att rengöra intimområdet. Och de har alla samma syfte: att öka det personliga välbefinnandet. Alla vill känna sig rena och fräscha när de lämnar badrummet.

I de flesta europeiska hushåll används torrt toalettpapper eller våtservetter efter toalettbesöket. Men är vi så rena som vi skulle vilja vara med toalettpapper och våtservett? Nedan hittar du svaret på frågor som du förmodligen inte vill ställa offentligt.

Blir du verkligen helt ren med bara toalettpapper?

Vägghängd WC

Du hittar toalettpapper i de flesta badrum, och sällan uppstår det tveksamheter hur användbart det är avseende personlig hygien. De flesta tycker nog att toalettpapper är tillräckligt när det gäller personlig hygien, och att de känner sig rena och fräscha efter toalettbesöket. Dermatologer ifrågasätter dock hur ren man blir med toalettpapper. Det mesta av det som behöver tas bort försvinner. Men torrt toalettpapper kan inte ta bort allt. Om dessa “rester“ stannar kvar på din hud under en längre tid kan det skada huden.

När du torkar dig med papper är det viktigt att du alltid torkar dig framifrån och bak och sedan använder nytt pepper. Detta gör att man undviker bakterier, vilket kan leda till infektioner. Dessutom är det faktiskt bättre att dutta med toalettpapper och inte gnugga, då det kan leda till hudirritationer.

Hur hygieniska och skonsamma är våtservetter för intimområdet?

Vid marknadsföring av våtservetter för toalettbesök, framhävs de som en praktisk hygienprodukt. Våtservetterna är fuktiga och doftar tvål och ger dig känslan av den fräschhet som du letar efter. De är också populära till barn. I jämförelse med torrt toalettpapper kan våtservetter ta bort rester mer noggrant, ändå finns det vissa problem i samband med våtservetter. Eftersom de innehåller alkohol, konserveringsmedel och doft kan de ge hudirritationer och till och med allergier. Dessa ämnen stör också hudens naturliga pH-värde.

Vilket är det bästa sättet att rengöra intimområdet?

Vårt bästa tips hur du rengör intimområdet är: använd vatten. Att rengöra sig efter toalettbesöket med ljummet vatten är hälsosamt och naturligt. Du kan göra detta med en bidé. I latinamerikanska, arabiska och sydeuropeiska badrum är bidé mycket vanligt. Bidén är ofta placerad bredivd toaletten och används av både män och kvinnor för rengöring efter toalettbesöket. En annan hygienisk metod för rengöring av intimområdet är duschtoaletten. Med en enkel knapptryckning rengör du dig med en varm och behaglig duschstråle. Denna typ av personlig hygien är inte bara bekväm och effektiv utan också skonsam mot huden. Dessutom garanterar en duschtoalett en härlig känsla av fräschhet efter toalettbesöket.

Närbild på duscharmen på en Geberit AquaClean Mera duschtoalett
Badrum med Geberit badrumsprodukter

Mer verktyg för dig Få inspiration på vägen till ditt nya badrum

Nyhetsbrev


Vårt nyhetsbrev ger dig intressanta insikter och värdefulla tips om hur ditt badrum kan förgylla och förenkla din vardag.

Inspirationsverktyg


Få nya idéer och upptäck användbara funktioner i det moderna badrummet, välj vad du gillar och vad som är viktigt för dig. I bara några steg kan du sätta ihop produkterna till ditt drömbadrum.

3D Badrumsplanering


Planera ditt badrum online genom att använda 3D view och välj mellan flera olika alternativ.

Produkter för mer komfort i badrummet

Håll dig uppdaterad

Fyra bilder från Geberit Tips & Tricks

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar några nyheter, evenemang eller tips för badrummet. Håll dig uppdaterad med de senaste produkterna, viktiga datum för din kalender och mer information om renlighet, optimering av utrymme, komfort, design, användarvänlighet och tillgänglighet i badrummet.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Vilket badrum är rätt för dig?

Exakt vilka behov har du? Är det utrymme, renhet eller design som är viktigast för dig? Vill du ha användarvänliga produkter? Föredrar du den extra komfort som exempelvis Geberit AquaClean duschtoalett ger? Eller vill du ha en universell design? Oavsett vilket så förenklar våra badrumslösningar dina dagliga rutiner.

Mer utrymme i badrummet
En högre nivå av renhet i badrummet
Mer funktionell design i badrummet
Mer komfort i badrummet
Ökad tillgänglighet i badrummet
Mer användarvänligt badrum